Skogskatter är anpassade till Norden

Funderar du på att skaffa ett husdjur? Husdjur förgyller din vardag och uppskattas av många människor runtom i världen. Tillsammans med hundar är katter det vanligaste husdjuret här i Sverige. De allra flesta äger en bondkatt, även kallad huskatt, men många väljer också att köpa en renrasig katt på en uppfödning. Vilket alternativ du än väljer finns det ett stort antal raser, färger och egenskaper att välja bland. Vad passar just din smak och ditt hem? Vill du ha en lugn katt eller en katt som föredrar mycket lek och bus? Här får du läsa lite mer om Norska skogskatter.

Norska skogskatter trivs i mänskligt umgänge

Norska skogskatter kommer, precis som namnet avslöjar, från Norge. Rasen tillhör kategorin semilånghåriga kattraser, vilket innebär att de alltså har halvlång päls. Norska skogskatter är en muskulös ras och de har en stor och yvig svans. Pälsen är oftast väldigt tjock och fluffig och ofta har Norska skogskatter tofsar på öronen. Rasen kan vara i flera olika färger och mönster. Maskad, choklad och lila är dock inte godkända färger för rasen. Generellt sett är rasen ganska stor – hankatterna kan väga upp till ca 10 kg i vuxen ålder.

Hur är det att ha Norska skogskatter hemma? Till att börja med passar rasen de allra flesta människor, familjer och hem. Norsk skogskatt är nämligen en intelligent och både lekfull och lugn kattras. För det mesta trivs den dessutom i mänskligt sällskap och har ofta lätt att umgås både med andra katter och med hundar. Trots att den fungerar i de flesta hemmen är möjlighet till utomhusvistelse det allra bästa för katten. Om det låter som en kattras som passar dig och ditt hem får du vara beredd på att betala ca 6000-7000 kr för den här i Sverige. Så kärleksfull och tillgiven som Norska skogskatter kan vara är det dock helt klart värt pengarna!

Skogskatter med norsk ursprung är en människokär ras